• Sipariş Hattı: 0 553 862 96 95
  • organizasyonasir@gmail.com
Lokma Yapılış Tarifi
isa Hayır Lokması 5166 8 Yorum

Sipariş Hattı

Lokma tatlısı cenaze törenlerinde, mevlitlerde ve kandillerde hayır işlemek için özel günlerde (işyeri açılışı ve sünnet töreni gibi) ise ikramda bulunmak amacıyla tercih edilmektedir. Hafif ve lezzetli bir tatlı olması nedeniyle sevilerek tüketilmektedir.

Helal Lokma'dan En Lezzetli Lokma Yapılış Tarifi

Kolay sunumu ve ölçülü porsiyonuyla özel günlerde ve hayır işlerinde lokma tatlısına olan ilgi oldukça fazladır. Şerbetli tatlılarla karşılaştırıldığında hafif olması tercih edilmesinin bir diğer nedenidir. Helal Lokma firması olarak ustalarımız enfes tatta lokma hazırlayarak, taziyeye gelen eş, dost ve akrabalarınıza veya bir işyerinin açılışına özel gelen ziyaretçilerinize sunum yapıyoruz. Lokmayı çıtır çıtır yapan kullanılan un, şeker ve yağın malzemesidir. Tabii ustanın maharetini de kenara atmamak gerekir. İşte Helal Lokma'dan en lezzetli lokma yapılış tarifi:

Lokma için Gerekli Malzemeler

Hamuru için un (1 su bardağı), su (yarım su bardağı), kurumaya (1 tatlı kaşığı), toz şeker (1 tatlı kaşığı), tuz (1 çay kaşığı); kızartmak için ayçiçeği yağı (2 su bardağı); şerbeti içinse toz şeker (3 su bardağı), su (2 su bardağı) ve yarım limonun suyu kullanılmaktadır. Ölçüler evde yapılabilecek oranlarda verilmiştir. Helal lokma olarak kullandığımız oranlar müşterilerimizin talep ettiği lokma adedine göre farklılık göstermektedir. Her bir lokma aynı lezzet ve kıvamda mayalanarak pişirilmeye hazır hale getirilmektedir.

Lokma Yapılışı Tarifi

Hamur malzemeleri yoğrulduktan sonra 30-40 dakika mayalanmaya bırakılmalıdır. Kızartma işlemine başlamadan önce şerbet hazırlanmalı ve soğuk olarak uygulanmalıdır. Kabaran hamur iyice kızartılan ayçiçeği yağı içerisine atılır. Altlı ve üstlü olarak pişirilen lokmalar soğutulan şerbetin içerisine atılarak birbiriyle özleşmesi sağlanmalıdır.

Lokma Yapılış Tarifi

Evde hazırlayarak afiyetle tüketeceğiniz lokmalar, kalabalık gruplar için döktürüleceği zaman işinin ehli ustalara bırakılmasıyla daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir. Bunun nedeni ustalarımızın hem mayalama hem de sıcak sıcak servisi konusunda uzmanlaşmış olmalarıdır. On binlerce kişiye aynı anda lokma pişirmek ve dağıtmak uzmanlık gerektirecektir.

Çıtır Çıtır Helalinden Lokma Servisi Yapıyoruz

Helal Lokma firmamız Cuma namazı çıkışı cami önlerinde, şehrin en işlek caddelerinde, işyeri açılışlarında, ölen kişinin ardından ve yakınlarınızın ölüm yıl dönümlerinde kalabalık insan gruplarına çıtır çıtır lokma servisi yapmaktadır. Tam kıvamında bir lokma yapılışı konusunda ustalarımız marifetli elleriyle hijyene önem vererek mayalama işlemi gerçekleştirmektedir. Kıvamının yerinde olması, kızarttığımız yağı ilk kez kullanmamız ve kaliteli malzemelerle hazırlamamız tadacağınız lezzetin yerinde olmasını sağlamaktadır.  

Helal Lokma Servisi

İstanbul'un tüm semtlerine seyyar lokma arabalarımızla geliyoruz. Sizler hayır lokması hazırlık ve servis aşamasında herhangi bir iş yükü altına girmiyorsanız. Tüm malzemeleri ve servis ekipmanlarımızı yanımızda getiriyoruz. Böylece davetlilerinize ikram için zaman ayırmıyor, diğer işlerinize vakit ayırma şansı buluyorsunuz. 15 yılı aşkın süredir aynı tarifle yaptığımız lokmalarla ve marifetli ustalarımızla İstanbul'un çeşitli noktalarında sayısız etkinlik ve hayır işlerinde yer almaya devam ediyoruz. Firmamızdan sipariş vermek için iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.



Sipariş Hattı


Yorumlar (8)


  • avatar

    Ali riza 3 yıl önce

    Fiyat mete gore veriliyor acaba

  • avatar

    Duygu Taştaban 3 yıl önce

    Bu kadar mükemmel lezzetli lokmalarını istediğimiz gün istediğimiz yerde gelip eksiksiz dagıtımını yaptılar.İyiki tercihimi Helal Lokmam ekibinden yana yapmışım ayrıca ustalarımızın ellerine saglık.Bol kazançlı işleriniz olsun.T

  • avatar

    Seda Işık 4 yıl önce

    Sizler gerçekten harika bir çalışma ekibisiniz.Yolunuz açık olsun bol kazançlar diliyorum

  • avatar

    Hanifi Keskin 4 yıl önce

    Harikasınız Helal Lokmam firması tercihimi sizden yana yapığım için en doğru kararı vermişim. Teşekkürler tüm emekleriniz için herkese tavsiye ederim

  • avatar

    Kubilay Akgün 4 yıl önce

    İşinin ehli olan Helal Lokmam firmasına bizim için anlamlı olan günde itina ile işlerini yaptılar. Güler yüzlü ekibi ile başarılı,lezzetli lokma dağıtımı yaptılar.Herşey için teşekkürler

  • avatar

    Sena Yıldırım 4 yıl önce

    Başarılarınızın devamını diliyorum. İşinize önem vererek kusursuz bir şekilde hizmetlerinizi memmuniyet çerçevesinde bizlerin ayagına kadar getiren helal lokmam firmasına teşekkür ederim.

  • avatar

    Zeynep Karaman 4 yıl önce

    Helal lokmam firması ile 1000 kişilik lokma döktürmek için anlaşma sağladık.Geçen hafta cuma namazı sonrası ekip olarak vaktinde gelip güzel bir şekilde lokma dağıtımını yaptılar. Lokmaları gerçekten çok lezzetli birde en önemlisi hijyen kurallarına dikkat ediyorlar. Ellerinize emeklerinize sağlık bol kazançlarınız olsun

  • avatar

    Saim Kaymaz 4 yıl önce

    500 kişilik lokma dağıtımını helal lokmam firması ile görüşme yapıp merhume annemin hayrı için lokma dağıtımı yaptırdık.Gerçekten işinde çok başarılı ve titiz disiplinli çalışanları ile kusursuz bir hizmet sağladılar.









Copyright © 2024 Helal Lokmam

Yukarı Çık
Telefonla İletişim