• Sipariş Hattı: 0 553 862 96 95
  • organizasyonasir@gmail.com
İstanbul’da Hayır Lokması
Admin Lokma 3848 7 Yorum

Sipariş Hattı

Lokma tatlısı; şeker, un, tuz, maya ve su gibi malzemelerin karıştırılarak hamur elde edilmesi sonucunda, bu hamurların top ve küre şeklinde yoğrularak hazırlanan yağda kızartılması ile yapılır. Yağda kızartılan lokma hamurları daha sonrasında hazırlanmış olan özel bir şerbete batırılır. Bu işlemden sonra ise lokma servis edilmeye hazır hale gelir.

Hayırlara Lokma Döküyoruz.

Osmanlı’dan önce Arap ve Türk topluluklarında bulunan kültürü, Osmanlı ile beraber toplumumuzda daha yaygın hale gelmişti. Kültürel bir tatlı olan lokma, İzmirli ustalar tarafından enfes bir şekilde hazırlanırdı. İstanbul’daki ilk lokma ustalarının da İzmirli oldukları rivayet edilirdi. Günümüzde ise lokma kültürü, özünü kaybetmeden insanlar tarafından devam ettirilmektedir. İstanbul’da Hayır Lokması adına lokmalar pişirilip halka dağıtılmaktadır. 

Hayır Lokması Kiralama Fiyatları

Genellikle merhum olan şahsın ruhuna hayır olarak döktürülen lokmalar, ayrıca çeşitli organizasyonlarda da hayır amacıyla hazırlatılmaktadır. Açılan küçük işletmelerin işlerinin hayırlı gitmesi düşünülerek, işletme sahipleri tarafından lokmacılara lokma döktürülür. Sünnet merasimlerinde ve asker uğurlamalarında yine lokma döktürme kültürü devam etmektedir. Kına ve düğün gibi önemli organizasyonlar için hayır lokmaları davetlilere dağıtılır. Kültürün ve dinin bir sentez haline gelerek, dinsel kültür oluşturmaları ile bunun hayır lokmaları üzerindeki etkileri tartışılmazdır. İstanbul’da Hayır Lokması bu tür organizasyonlar için yapılabilmektedir.

İstanbul'da Hayır Lokması Fiyatları 1.800 TL den Başlamaktadır.

Lokmalar dağıtılmadan önce özel kazanlarda hazırlanırlar. Pişirilme işlemleri halkın önünde ve halkın kontrolünde yapılır. Lokmalar şerbete batırıldıktan hemen sonra, tabaklara konularak halka dağıtımı gerçekleşir. Kalabalık meydanlarda ve caddelerde, okul ve cami avlularında, mahallelerde lokma dağıtmak hayırseverler için önemlidir. Çünkü bu insanlar dağıtılan lokmanın hayrını herkesin görmesini isterler. Hayırseverler bazen bir yer seçmezler ve lokma dağıtılacak yerin neresi olacağına lokmacıların karar vermesini isterler. İstanbul’da Hayır Lokması, böylece kalabalık kitlelerin bulunduğu yerlerde yapılmış olur. 


Sipariş Hattı


Yorumlar (7)


  • avatar

    Nuran Eymen 4 yıl önce

    Sıcak taze ve şekeri tam yerinde hayır lokması dağıtıyor ve herkesi mutlu etmek için elinden gelenden fazlasını yapıyorlar. Kesinlikle çalışabilirsiniz ya da yolunuz arabasıyla kesişirse lokmasından tadabilirsiniz .Hayırlı kazançlarınız olsun

  • avatar

    Seher Günay 4 yıl önce

    Eşim dükkan açılışı için tuttu arabayı. Tam dükkanın önünde hayır lokması dağıtıldı. Çok memnun kaldık. Müşterileri açılış için çok güzel çeken bir uygulama oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

  • avatar

    Şerife Apaydın 4 yıl önce

    Babamın ölümünün 1. Yılı hayrına lokma döktürmek için anlaştık. Lokmaların lezzeti konusunda hiç endişeniz olmasın. Gerçekten Harika. Hayır lokması döktürmek istediğinizde mutlaka tercihiniz Helal Lokmam olsun.

  • avatar

    Sevgi Turhan 4 yıl önce

    Kandil günü mübarek bir günde merhume kardeşim için hayır lokması döktürdük. İşlerinde başarılı bir o kadar da özverili ayrıca ustalarımızın lezzetli lokmaları için ellerine sağlık. Başarılı bir şekilde lokmalarımızın dağıtımını gerçekleştirirdiler.Hayırlı kazançlarınız olsun

  • avatar

    Leyla Şahin 4 yıl önce

    Kesinlikle tavsiye ediyorum. Lezzetli ve şerbeti kıvamında iyi ki sizleri tercih etmişim. Helal Lokmam firmasına teşekkür ederim.

  • avatar

    İbrahim Okumuş 4 yıl önce

    MUHTEŞEM, KELİMENİN TAM ANLAMİYLA MUHTEŞEM! HİÇ YORULMADAN TÜM MAHALLEYE LOKMA DAĞITTIK HARİKA Bİ DENEYİMDI. LOKMALAR YENİ DÖKÜLÜP DAĞITILDI. DAHA NOLSUN

  • avatar

    İnci Bayraktar 4 yıl önce

    1000 kişilik lokma döktürecektik ne kadara geliyor?









Copyright © 2024 Helal Lokmam

Yukarı Çık
Telefonla İletişim