• Sipariş Hattı: 0 553 862 96 95
  • organizasyonasir@gmail.com
Mağaza Açılışında Lokma Dağıttık

Mağaza Açılışında Lokma Dağıttık


Açılış Organizasyonlarında Lokma Dağıtımı

Lokma dağıtımı, önem gerektiren bir konudur. Malzemelerin kalitesi, yapılıştaki hijyen ve en az o kadar önemli olan dağıtım şeklidir. Lokmanın dağıtım şeklinin bu kadar önemli olmasının sebebi ise insanların kırılgan ruhlara sahip olmalarıdır. Bazı insanlar, çoğunun aksine ücretsiz bir şey aldıklarında kendilerini kötü hissederler. Küçük bir çocuğun çok isteyip utandığı için söyleyememesi gibi bir durumdur bu. Bazı insanlar da ya çok gururlu, ya da çocuk ruhludur. Hal böyleyken lokma dağıtımı sırasında son derece şefkatli olunmalı, asla saygıda kusur edilmemelidir. Lokmada dağıtımında asıl olan maneviyatı ve beraberliği güçlendirmek olduğu için bu konuya kesinlikle özen gösterilmelidir. Malzemelerin kalitesi, ortamın hijyeni ve dağıtımın organizasyonu lokma döktürmede 3 altın kuraldır.

Hayır Lokması Dağıtımı işyeri Açılış Organizasyonu

Açılış Organizasyonlarında Lokma Dağıtımı, birçok hayır duası almak için zevkle yaptığı bir olaydır ve işlemde etraftaki esnaflarla ve insanlarla tanışılır, herkesten hayır duası alınır ve birlik bağları güçlendirilir. Böylece açılışı yapan ve lokmayı döktüren kişi, insanlara güzel bir merhaba demiş olur, aldığı hayır dualarıyla işlerinin yolunda gitmesini umar.

İstanbul Lokmacısı

Ülkemiz, kültür çeşitliliği bakımından çok zengin bir ülkedir. Her yörede farklı adetler, gelenek ve göreneklerle karşılaşmak mümkündür. Her yörede evlilik adetleri birbirinden farklıdır, her yörenin kendine has yemekleri vardır.Lokma da bu zengin kültürün en eski parçalarından biridir. Eskilerden günümüze kadar gelmiş olan bu geleneği sürdürmek için elimizden geleni yapmamız gerekir. Gelenek olduğu için değil; sebebini, maksadını, anlamını ve sonuçlarını kalplerimizde yaşadığımız için… Dayanışmayı, yardımlaşmayı, birliği ve beraberliği sımsıkı sağladığı için bu kültürü sonraki nesillere aktarmamız gerekir. Açılış Organizyonlarında Lokma Dağıtımı daha önce dağıtım yapmamış olanlar için güzel bir başlangıç olabilir, ne dersiniz?



  19.11.2016 tarihinde eklendi.   1679 kez okundu.






Copyright © 2024 Helal Lokmam

Yukarı Çık
Telefonla İletişim